OPOI ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Re: OPOI ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Δημοσίευσηαπό lucky13 την 04 Μαρ 2010 10:58

manos έγραψε:Επίσης συμφωνώ με Δήμο και Νικο να υπάρχουν διαγωνισμοί Line follower και maze. Θα πρέπει φυσικά να υπάρχουν διαγωνιζόμενοι ε;

Μετρήστε απο τωρα εναν αν θα υπάρξουν τελικά αυτες οι κατηγορίες! :D
lucky13

Δημοσ.: 30
Εγγραφη: 11 Δεκ 2009 10:17

Δημοσίευσηαπό arximidis την 04 Μαρ 2010 16:31

manos έγραψε:Ωραίο feedback Παύλο ευχαριστώ, καλά πάμε. "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ" που σε ρε φίλε, ρίξε τις ιδέες σου. :idea:

Έχω ιδέες φίλε Μανώλη, αλλά δεν αφορούν το διαγωνισμό

Εγώ σκεφτόμουν να εκμεταλλευτούμε τα cnc μηχανήματα που έχεις φτιάξει και να "βγάλουμε" στην "παραγωγή" μικρά και επεκτάσιμα ρομποτάκια και να τα πουλάμε σε φθηνή τιμή (το σχέδιο θα είναι δικό μας). Προσωπικά έχω κάποια ρομποτάκια (με ποδαράκια ή με ρόδες) που έχω ήδη σχεδιάσει και μένει μόνο να τα κάνουμε πλακέτες (ίσως με το cnc που είχες φτιάξει). Το σασί θα μπορούσε να είναι ξύλινο και να το προστατεύουμε από την υγρασία με βαφή. Κάθε ρομποτάκι θα είναί επεκτάσιμο και θα μπορεί να παίρνει καινούργιους αισθητήρες κτλ
Έτσι θα μπορέσουμε να σηκώσουμε ξανά το site σου (roboworld.gr)
Μπορούμε να συνεργαστούμε και με τον Δήμο

Εγώ, είμαι και μηχανικός και έτσι μπορούμε να κάνουμε όλοι τη διαδικασία νομιμότατη (με αποδείξεις κτλ). Θα μπορούσα να ασχοληθώ με αυτό, όχι σαν κύριο, αλλά σαν βοηθητικό επάγγελμα

Καλό θα ήταν να μιλήσουμε από κοντά, αν βέβαια ενδιαφέρεσαι (δεν ξέρω αν είσαι και Αθήνα βέβαια...)
arximidis

Δημοσ.: 112
Εγγραφη: 25 Νοέμ 2008 10:47

Δημοσίευσηαπό manos την 05 Μαρ 2010 10:10

Λευτέρη μ'αρέσει η ιδέα σου αλλά αντε τώρα και να βάζουμε παραπάνω περιορισμούς όπως μέτρηση ταχύτητας κλπ. Δεν έχω πρόβλημα και συμφωνώ οι διαγωνισμοί line follower και maze να είναι κοινοί απλά λέω οι κατασκευές να είναι σε ξεχωριστή κατηγορία.
Αρχιμίδης, είμαι μέσα για την ιδέα σου. Στείλε σχέδια και βάζω το εργοστάσιο εμπός για παραγωγή. :P Πάρε τηλέφωνο αν θες για λεπτομέριες ...
Άβαταρ μέλους
manos

Δημοσ.: 55
Εγγραφη: 01 Νοέμ 2008 19:20

Δημοσίευσηαπό Λευτέρης την 05 Μαρ 2010 13:40

Μάνο, είναι πιο απλό απ ότι φαίνεται...
Απλά βάζεις όλους να χρησιμοποιήσουν τα ίδια servo και ρόδες...
Και όταν το κόστος του πακέτου είναι γύρω στα 30Ε και πολλά είπα... δε παίζει να υπάρχει πρόβλημα!
(Και φυσικά την ίδια τάση στα moter... :-P )
Άβαταρ μέλους
Λευτέρης

Δημοσ.: 155
Εγγραφη: 08 Νοέμ 2008 11:53

Δημοσίευσηαπό manos την 05 Μαρ 2010 15:06

Πάντως σε αντίστοιχο διαγωνισμό που βρέθηκα στην Αγγλία (έχω όλα τα έντυπα και κάποια στιγμή θα τα βάλω online) ο καθένας έφερνε ότι ήθελε, και ήταν επίλυση λαβυρίνθου με πάνω από 200 συμμετοχές. Όχι απλά να ακολουθεί τι ρομπότ ένα τοίχο αλλά να αποθηκεύει την κάθε φορά θέση του και να βρίσκει τον γρηγορότερο δρόμο .... Εκεί μετράει η ταχύτητα και ο τρόπος κατασκευής αλλά και ο αλγόριθμος. Μη μου πείτε ότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο; Εδώ το λινκ του διαγωνισμού http://www.micromouseonline.com/ ;)
Ας αποφασίσουμε όλοι μαζί τι διαγωνισμούς θέλουμε και μετά τα βρίσκουμε.
Πρόταση δική μου αλλά και του Δήμου (νομίζω... έτσι Δήμο;) είναι:
1. Line follower
2. Speed Race Solar Robots (αγώνας ταχύτητος με ηλιακά ρομπότ)
3. Maze (προτίνω το απλό για πρώτη χρονιά wall-follower)
Άβαταρ μέλους
manos

Δημοσίευσηαπό dikos την 05 Μαρ 2010 19:16

manos έγραψε:2. Speed Race Solar Robots (αγώνας ταχύτητος με ηλιακά ρομπότ)

Αυτό μου αρέσει πάρα πολύ :D
Άβαταρ μέλους
dikos
Site Admin

Δημοσ.: 529
Εγγραφη: 30 Οκτ 2008 11:13
Τοποθεσια: Πειραιάς

Δημοσίευσηαπό nick-themachine την 05 Μαρ 2010 20:46

Αγώνας ταχύτητος με ηλιακά ρομπότ.(απλά ηλιακά αμαξάκια-rollers σαν της φωτογραφίας???)
Δεν είναι κακή ιδέα :D :D :D

Εικόνα
Εικόνα
Αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν...
Άβαταρ μέλους
nick-themachine

Δημοσ.: 314
Εγγραφη: 01 Νοέμ 2008 18:51
Τοποθεσια: Αίγιο

Δημοσίευσηαπό nick-themachine την 05 Μαρ 2010 20:55

Απ'ότι κατάλαβα δεν θα παίζει ρόλο το μέγεθος (beam,rollers κ.τ.λ), αλλά αποκλειστικά η ταχύτητά τους?
Θα πρέπει όμως να έχουμε μια πίστα όπου θα υπάρχει δυνατός και σταθερός φωτισμός για κλειστό χώρο, αν έχει ηλιοφάνεια τότε αλλάζει ;)
Αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν...
Άβαταρ μέλους
nick-themachine

Δημοσ.: 314
Εγγραφη: 01 Νοέμ 2008 18:51
Τοποθεσια: Αίγιο

Δημοσίευσηαπό manos την 05 Μαρ 2010 22:54

Ναι Νίκο, το έχω ήδη το σχέδιο ... Έχω και βίντεο να σας δείξω από σχετικό διαγωνισμό, είναι πολύ εντυπωσιακό. ;) Θα το βάλω στο youtube ή θα το ψάξω αν ήδη υπάρχει..
Άβαταρ μέλους
manos

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στην Γενικές

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης